01. 11. 2024

Jó étvágyat! Dobrou chuť!

Delirest Vás naladí na chutě temperamentní maďarské kuchyně, která je té naší v mnohém blízká. Vždyť některá jídla, která považujeme za národní, mají svůj původ v Uhrách. Nepromeškejte náš GastroKalendář ve třetím listopadovém týdnu.

Maďarsko je známé svou kvalitou a hojností jídla. Místní kuchyni si každý spojuje se všudypřítomnou paprikou. Jen o ní to však není. Když bychom chtěli říct, jakého původu je maďarská kuchyně, tak je odpověď jednoduchá. Prostě maďarská. Velmi podobná je i české, slovenské a rakouské kuchyni. Tomu ale není divu, když jsme byli dříve jedna velká monarchie. Nicméně na území Uher dlouho pobývali Turci, kteří se probili do návyků uherské kuchyně.

GK_11_24_CZ

Ochutnejte ve třetím listopadovém týdnu lahodné a šťavnaté pomalu pečené vepřové maso podávané s krémovým lečem, máslovými haluškami a zakysanou smetanou. 

Říká se jim maďarská pizza a patří k nejslavnějším maďarským specialitám a pouličním pokrmům. Ve vybraných firemních restauracích a závodních jídelnách Delirest Vám nabídneme také sytý a poctivý obědový langoš s trhaným kuřecím masem, paprikáš majonézou, tvarohem a koprovou zakysanou smetanou.

 

Jó étvágyat! Dobrou chuť!