01. 02. 2024

Vášeň zvaná indická kuchyně

Třetí týden v únoru Vám ve všech firemních restauracích a závodních jídelnách Delirest přiblížíme mimořádně rozmanitou indickou kuchyni.

Indická kuchyně je u nás známá především svými dokonale kořeněnými a ostrými kari, přitom nabízí i mnoho dalších ingrediencí a rozmanitých chutí! Barvy, vůně, a právě i chutě indické kuchyně jsou tak intenzivní jako Indie samotná. Snad i proto si tradiční, ale i moderní indická kuchyně získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její osobitost a nezaměnitelnost. 

Nedá se přesně říct, co je typickým indickým jídlem, ale do jisté míry by ho mohlo reprezentovat karí (curry), původně tamilský pokrm, který se rozšířil po celé Indii. Ne však ve smyslu kořenicí směsi, jak jej známe díky britským kolonizátorům – pro Indy je karí v podstatě jakýkoli pokrm s konzistencí připomínající ragú, tedy na malé kousky nakrájená zelenina či maso.

GK_2_2024_CZ

Třetí týden v únoru proto v restauracích a jídelnách Delirest zazáří Butter chicken – kuřecí karí s pikantní rajčatovo-máslovou omáčkou, basmati rýží/naan chlebem. Druhým vybraným receptem v rámci GastroKalendáře bude Vepřové Vindaloo – ostré vepřové karí podávané s hořčicovými bramborami.